April 5, 2012

why you?

Betul ke kalo nak berkahwin perlu ada cinta??
apa rasenye kalo kawin tanpa cinta??

Macam mana nak survive kalo xda cinta?
kawin dengan rela hati? ada ke? tapi kenapa?
Kenapa perlu ada rasa cinta? cinta itu bukan ke untuk ALLah, Rasul, dan ibu bapa?
Kenapa perlu ada ko dalam hidup aku?
Ko rasa aku perlu dalam hidup ko? tapi mengapa aku?
Tak de orang lain ke?
Dimana kebahagiaannya kalo kawin tanpa cinta? 
Is it ok kalo seorang laki tu tetapkan ciri2  perempuan yang dia suka?
macam terlalu memilih la pulak kan?
Tapi, dah itu yang dia suka, nak wat camna?
Muka xcantek boleh datangkan suka ke? tapi mengapa aku xrasa camtu?
One of the criteria also menyentuh bab rupa paras.....kan?
Bukan setakat rupa paras, tapi latar belakang, ilmu, agama,..
LELAKI tidak akan lari dari fitrah dan tanggungjawabnya.....betul x?
Untuk melenturkan tulang rusuk yang dah bengkok tu memang susah....mengambil masa...
jodoh dan pertemuan itu ditangan tuhan....
betulkah dia untukku...?Mengapa tidak orang lain....
setiap jodoh datang dengan cara yang berbeza2.....
Tuhan bagi ujian sebab Dia tahu yang kita mampu untuk lakukan....
Untuk mempunyai pasangan hidup bukanlah satu perkara yang perlu ditunjuk2....
aku xsalahkan ko kerana begitu, tapi aku akan belajar untuk menerima....
aku xpasti rasa ini ialah cinta yg dimaksudkan atau ia hanyalah perasaan belas kasihan terhadap kau....
Anggaplah ini pertemuan kali pertama kita dan mencuba itu xsalah kan?
Moga kau dapat menerima diri ini seadanya dan aku pun begitu.......

4 comments:

umairah^_^ said...

hmmm... interesting... story2 nnt... :)

NAL said...

luahan hati ker ni?
susah nak jumpa org yg boleh menerima kita seadanya meaning dapat menerima setiap perangai kita..

Nisa Greennnpanda said...

hehe... may u find that special someone.. ^_^

sori lame xjenguk sni.. XP

Jay Joseph ^^ said...

Umi: things become complicated sometimes, so have to find a right time to story...hehe^^

Nal:ye camtu la lebih kurang....bykkn bersabar la..^^

NIsa: hye sis....hopefully...its k..will visit urs in a meantime...

Terbaru dari caramel land...^^

get this widget here

Total Pageviews